De grootste pensioenbeheerder van ons land gaat samenwerken met vermogensbeheerder E Fund Management uit China. APG heeft een overeenkomst gesloten met deze vermogensbeheerder om hun samenwerking officieel te maken.

De samenwerking van APG met E Fund Management

Pensioenbeheerder APG zal met het Chinese bedrijf E Fund Management kennis en ervaring delen, voornamelijk op het gebied van beleggen met pensioengeld. Volgens experts zal de Chinese pensioenmarkt de komende jaren flink groeien, wat de samenwerking interessant maakt de Chinese vermogensbeheerder.

Uiteraard start APG de samenwerking ook niet voor niets, want ook de pensioenbeheerder van onder andere ambtenarenfonds ABP krijgt er iets voor terug. In ruil voor kennis en ervaring op het gebied van beleggen met pensioengeld, krijgt APG informatie over de Chinese binnenlandse kapitaalmarkt. Daarnaast opent de deal voor APG ook deuren naar partners van E Fund Management, die de pensioenbeheerder ook weer het een en ander te bieden hebben.

Chinese beleggingsmarkt: nu nog niet toegankelijk voor buitenlandse beleggers

Op dit moment is de beleggingsmarkt in China nog zo goed als niet toegankelijk voor beleggers uit het buitenland, maar hier lijkt binnenkort verandering in te komen. Als dit inderdaad gebeurt, gaat er een hele nieuwe markt open voor beleggers over de gehele wereld en dit is ook zeker interessant voor bedrijven als APG. Het is dan ook niet voor niets dat APG een deal aangaat met vermogensbeheerder E Fund Management, want de vermogensbeheerder wil graag vooraan staan als de Chinese beleggingsmarkt inderdaad toegankelijk wordt voor beleggers uit het buitenland. Financiƫle details met betrekking tot de deal, heeft APG niet bekend gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *