Er komen steeds meer mensen bij in de groep doemdenkers met betrekking tot de aandelenkoers. Waar er eerst nog enkele individuele beleggers waren die hun negatief beeld over de aandelenkoers openbaar uitten, komen er nu ook analisten van grote bedrijven bij. Analisten van Rabobank verwachten bijvoorbeeld snel een nieuwe correctie op de aandelenmarkten, simpelweg omdat beleggers hun geloof verliezen in de centrale banken. Met deze uitspraak is Rabobank niet positief meer over de aandelenkoersen, maar komt ook dit bedrijf bij de groep met doemdenkers. Meer over de nieuwe positie van Rabobank en de achtergrond van het doemdenken bij de analisten van deze grote bank in ons land, lees je in dit artikel.

Rabobank als doemdenker: achtergrondinformatie

Volgens Rabobank vervliegt het vertrouwen in de gunstige effecten van het soepele geldbeleid door centrale banken bij beleggers. Beleggers varen er niet meer blind op dat, als waarderingen van beleggingen oplopen, de economie automatisch een beetje verbetert. “De kans is aannemelijk dat aandelenmarkten een correctie laten zien, net zoals in het eerste kwartaal van dit jaar. Wij denken dat deze correctie niet meer lang op zich laat wachten”, zo stellen de analisten van Rabobank.

Rabobank verwacht meer investeringen in veilige havens

De Nederlandse bank ziet in het dalen van de Duitse rente en de waardestijging van de yen in Japan ten opzichte van de dollar, tekenen dat beleggers aandelen en andere wat meer risicovolle beleggingen inruilen voor veilige havens. Blijven de zorgen over de Griekse schuldencrisis toenemen in de komende weken en blijven Italiaanse banken en Amerikaanse bedrijfswinsten zorgen kweken bij beleggers, dan zullen meer beleggers overgaan naar de veilige havens. Ook dit is een voorspelling van de ervaren analisten van Rabobank, die vaak de juiste voorspellingen doen als het om de economie en het sentiment onder beleggers gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *