Robeco One is één van de beleggingsproducten van Robeco: een populaire vermogensbeheerder in ons land. Het beleggingsproduct richt zich voornamelijk op de doelgroep jongere beleggers en wordt door velen vergeleken met een fondsenrekening. Nu lijkt Robeco One inderdaad veel op een fondsenrekening, maar er zijn ook veel verschillen te ontdekken tussen beide vormen van beleggen. Twijfel je of je met Robeco One moet starten of toch een fondsenrekening moet openen? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en nadelen van Robeco One zijn ten opzichte van een standaard fondsenrekening.

De voordelen van Robeco One

Als je Robeco One vergelijkt met een standaard fondsenrekening, profiteer je bij vermogensbeheerder Robeco bij enkele interessante pluspunten waar je bij het openen van een fondsenrekening niet van profiteert. Het eerste voordeel van Robeco One, is dat je je met dit beleggingsproduct nauwelijks hoeft te verdiepen in de markt. Waar je bij de meeste fondsenrekeningen nog wel een beetje bezig moet zijn met de markt van het beleggen, is dit bij Robeco One niet het geval. Dit maakt Robeco One dan ook voornamelijk geschikt voor mensen die geld willen verdienen met beleggen, maar hier zelf niet actief mee bezig willen zijn. Een ander voordeel van Robeco One, is dat bijna alles automatisch gebeurt. Hierdoor is het systeem erg gebruiksvriendelijk.

De nadelen van Robeco One

Naast twee voordelen, brengt het gebruik van Robeco One in vergelijking met het gebruik van een fondsenrekening ook enkele nadelen met zich mee. Het eerste nadeel van Robeco One heeft te maken met de kosten van dit beleggingsproduct. Zo heb je als klant van Robeco altijd te maken met een kostenpercentage van 1,41 procent, terwijl de meeste fondsenrekeningen goedkoper zijn om te openen. Een ander nadeel van Robeco One, is dat je weinig invloed hebt op de keuzes voor de beleggingen. Vaak geeft het meer voldoening om winst te behalen met een belegging die je zelf hebt bepaald en geopend, dan om winst te behalen met een positie die iemand anders voor je geopend heeft en waar je niets mee te maken hebt gehad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *