Veel beleggers investeren in aandelen van de Verenigde Staten, maar negeren hierbij een grote opkomende spelers op de internationale beurzen. Investeren in de VS kan altijd, maar Canadese aandelen doen het in vergelijking met de aandelen van buurland Amerika veel beter. Daar komt nog bij dat de aandelen naar verwachting alleen maar meer zullen stijgen in waarde, wat betekent dat slimme investeerders dit land zeker niet langer moeten negeren.

Aandelenbeurzen doen het slecht, Canada doet het goed

De grootste aandelenbeurzen in de wereld hebben het dit jaar niet gemakkelijk gehad. Niet alleen in Europa, maar ook in Japan, China en in Amerika zijn er grote problemen geweest op de beurs. De aandelen staan onder druk door zorgen over de afnemende wereldwijde groei en dit hebben beleggers zeker gemerkt. Dat helemaal niet alle beurzen hier last van hebben, blijkt wel uit de laatste cijfers van Canada. Waar de beurzen het internationaal slecht deden, is de Canadese beurs dit jaar namelijk sterk gestegen en dit is nog niet eens het einde van een goede periode.

Een goed jaar voor Canada: de cijfers

De zogeheten iShare MSCI Canada EFT, een tracker die diverse grote en middelgrote bedrijven uit het land volgt, is dit jaar met maar liefst 11 procent gestegen volgens MarketWatch. Even ter vergelijking: de Amerikaanse indextracker van de S&P 500 is op dit moment stabiel, na kleine dalingen en stijgingen in de afgelopen maanden. Kijken we naar de Amsterdamse AEX-index, dan zien we dat deze indextracker zelfs een verlies van 2 procent moet incasseren.

Beleggers wordt aangeraden niet alleen naar de grote beurzen van Europa, Japan, China en Amerika te kijken, maar de groei van Canada in de gaten te houden. Het is geen geld beleggen zonder risico, maar toch: het ging dit jaar al goed met het land, maar analisten verwachten dat de periode van groei nog niet voorbij is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *