Iedere beginnende belegger heeft ermee te maken gehad: de eerste spanning van het investeren van geld en wellicht ook de teleurstelling als een van de eerste investeringen verkeerd uitpakte. Het is logisch dat je op deze manier begint met beleggen, maar na een tijdje is het belangrijk om de emotionele achtbaan van beginnende beleggers te verlaten. Hoe je je wel moet gedragen als je begint met beleggen? Als een metselaar. Hoe dit precies zit, lees je in dit artikel.

Metselen is routine: beleggen moet dit ook worden

Er zijn diverse beroepen die erg leunen op routine en één van de beroepen waarbij de vakmannen echt steeds hetzelfde doen, is het beroep van metselaar. Ben je metselaar, dan onderga je steeds dezelfde routine om een muur te metselen en dit doe je steeds op exact dezelfde manier. Geen verrassingen, maar een vaste werkwijze en een ontspannen gevoel omdat je precies weet wat je moet doen.

Als je succesvol wil worden met beleggen, moet je op dezelfde manier gaan werken als een metselaar. Je bedenkt een bepaalde routine voor jezelf, controleert of deze routine voor voldoende structuur en stabiliteit zorgt en als dit zo is, blijf je de routine steeds herhalen. Geen verrassingen, emotionele achtbanen en stress, maar een vastigheid waar je altijd aan vast kunt houden.

Beleggen saai? Dat is een goed teken!

Waar veel mensen de baan van metselaars saai vinden omdat je steeds hetzelfde doet, kan het ook wat saai worden om steeds op dezelfde manier te beleggen. Hierdoor zou je misschien denken dat je jouw routine om moet gooien om weer wat leven in de brouwerij te brengen, maar dit is geen aanrader. Stel je voor dat een metselaar zijn routine omgooit; dan kan het gehele bouwwerk instorten. Gooi je jouw routine om, dan kan dit betekenen dat je de verkeerde keuzes maakt en dat jouw beleggingsportefeuille net zo hard instort als de verkeerd gemetselde muur van de metselaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *