De cijfers van het derde kwartaal van Twitter zijn bekend gemaakt en helaas niet bepaald goed te noemen. Twitter heeft in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw flink verlies gemaakt en daarom is het bedrijf genoodzaakt om honderden banen te schrappen. Volgens het bedrijf zelf, dat het nieuws donderdag bekend maakte, gaat het om 9 procent van de totaal 3910 banen bij het bedrijf. Dit betekent dat ongeveer 350 banen gaan verdwijnen, voornamelijk in de sales- en marketingteams van Twitter.

Twitter maakt verlies: de cijfers

In het derde kwartaal van 2016 maakte Twitter een omzet van 616 miljoen dollar (564 miljoen euro). Dit is ongeveer 8 procent dan de omzet van het jaar daarvoor, maar het was niet voldoende om het bedrijf in de groene cijfers te krijgen. Het nettoverlies werd wel enigszins teruggebracht, maar bleef nog altijd aanzienlijk. Zo eindigde Twitter onder de streep met een verlies van 103 miljoen dollar (94 miljoen euro).

Het sociale netwerk heeft op dit moment 317 actieve gebruikers die maandelijks gebruik maken van het social media netwerk. Dit zijn 4 miljoen gebruikers meer dan een jaar eerder en deze groei is zeker niet groot te noemen. Het is overigens geen verrassing dat er weinig nieuwe gebruikers bij komen, want Twitter kampt al maanden met tegenvallende groei van het gebruikersaantal. De omzet bleef nog altijd flink stijgen, maar dit is nu dus ook niet meer het geval.

Verkoop Twitter gaat niet door

Twitter staat al maanden in de verkoop en leek even een contract te kunnen tekenen, maar dit ging uiteindelijk toch niet door. De vele geïnteresseerden die er leken te zijn, haakten namelijk allemaal af. Dit betekent dat Twitter het voorlopig nog even alleen moet blijven doen, waar het bedrijf zeker niet blij mee is. Of er in de toekomst nog meer banen geschrapt moeten worden om het bedrijf staande te houden, is nog even afwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *