Uit onderzoek van consultancybureau EY kan de ETF-markt tot het jaar 2020 nog bijna verdubbelen. Het bureau verwacht dat er nog meer records zullen volgen op het gebied van beheerd vermogen in ETF’s, net zoals nu steeds het geval is. Over de laatste tien jaar is de ETF-markt bijna 20 procent gegroeid en de onderzoekers denken dat de markt nog lang niet uitgegroeid is. Meer over het beleggen in ETF’s en de groei van het investeren in ETF’s, lees je op deze pagina.

2020: 6 biljoen beheerd vermogen in ETF’s

Op dit moment zit er ongeveer 3,4 biljoen dollar (3400 miljoen dollar) aan beheerd vermogen in ETF’s. Dit is 20 procent meer dan 10 jaar geleden, toen ETF’s beduidend minder populair waren onder beleggers. Consultancybureau EY voorspelt dat dit nog veel meer gaat worden, namelijk 5 biljoen dollar (6000 miljoen dollar) in het jaar 2020. Of dit ook echt het geval is, is nog even afwachten. Wel is duidelijk dat de markt van indextrackers nog lang niet klaar is met groeien, onder andere omdat de populariteit van ETF’s nog steeds groeiende is.

ETF: waarom zo populair?

ETF’s of indextrackers zijn voornamelijk populair omdat het zulke lage kosten met zich meebrengt. Door de lage kosten van ETF’s, kan vrijwel iedere belegger in dit beleggingsproduct handelen. Daar komt nog bij dat de resultaten van actief handelen uit blijven, terwijl passief beleggen nog altijd goede resultaten met zich meebrengt. Steeds meer mensen die voorheen actief handelden, gaan nu passief handelen en hierdoor worden ETF’s steeds populairder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *