Wanneer je jong bent, dan denk je vaak nog niet aan beleggen. Slechts een enkele slimmerik weet al dat juist nu het moment is om al te beginnen met het opbouwen van een portfolio. Terwijl dit juist voor heel veel jongeren een goed idee kan zijn. Om dit wat beter uiteen te zetten is het goed om een aantal tips te geven die je mogelijk over de streep kunnen trekken om toch ook over te gaan tot het investeren in beleggingen.

1 Sneller opbouwen
Door jong te beginnen maak je eigenlijk een vliegende start. Alles wat je bijvoorbeeld onder je dertigste al aan kapitaal om te beleggen opbouwt is een bonus ten opzichte van andere beleggers. Zij beginnen rond deze leeftijd immers pas interesse te krijgen in de materie. Jij hebt dan dus al een flinke voorsprong omdat je eerder ingestapt bent. Het kan voor iedereen verstandig zijn om dit te doen. Bedenk je hier ook bij dat eerder beginnen altijd beter is.

2 Groot denken
Het andere grote voordeel is dat je groot kunt gaan denken wanneer het er toe doet. De meeste mensen beginnen immers met een klein bedrag wanneer ze aan beleggen beginnen. Wanneer je dit op latere leeftijd doet wordt je achterstand dus alleen maar steeds groter. Omdat jij dit allemaal al op jonge leeftijd hebt meegemaakt heb jij al de ervaring om de risico’s in te kunnen schatten en is het gemakkelijker om groter te denken wanneer het ertoe doet.

3 Opstellen als een leerling
Wat ook een groot voordeel is, is dat je als je jong bent nog meer capaciteit hebt om nieuwe dingen te leren. Natuurlijk kan je ook als je ouder bent nog iets nieuws leren, maar hoe jonger je bent, hoe beter dit is. Je kunt je dus als je jong bent goed laten adviseren door een kenner of een beleggingsexpert. Door alle informatie die je via deze weg krijgt als het ware op te zuigen kan je heel veel voordeel uit de situatie halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *