Doordat de spaarrente in Nederland bijna tot het nulpunt is gedaald zijn steeds meer mensen op zoek naar alternatieven. Investeren en beleggen zijn daarin heel populair. Anderen kiezen ervoor het geld simpelweg uit te geven. Een nieuwe optie die de laatste tijd iets aan momentum wint is het sparen in het buitenland. Hoewel hier in het verleden, bijvoorbeeld bij het IJslandse Icesave, problemen bij ontstonden zijn er toch weer steeds meer mensen die deze stap durven te zetten. Het is dan wel belangrijk om te weten wanneer dit een goede optie is voor een persoon.

Hogere rente en stabiliteit
Wie geld in het buitenland wil parkeren moet naar twee factoren kijken. De eerste is de meest logische. Het heeft natuurlijk uitsluitend zin om geld bij een buitenlandse bank te sparen wanneer deze bank ook echt een hogere rente biedt dan een Nederlandse. Bovendien moet er de mogelijkheid zijn om deze rente enigszins vast te zetten. Dit wordt wel steeds lastiger. Een andere factor is meer van politieke aard. Het is volgens kenners nog altijd beter om het geld tegen een lagere rente in Nederland te zetten dan wanneer in een onveilig gebied gewerkt wordt. Landen waar de stabiliteit in gevaar is zijn geen verstandige optie.

Alternatieven
De alternatieven zoals deze eerder al werden genoemd worden vaak nog altijd als betere opties gezien dan de stap naar het buitenland. Er zijn steeds meer mogelijkheden op dit gebied. Zo zijn er bijvoorbeeld banken die zelf weer de gang naar de beurs maken zodat het mogelijk wordt om niet alleen te beleggen bij een bank, maar ook in de bank. Stabiele opties zoals vastgoed en grond blijven daarnaast ook onverminderd populair bij mensen die graag iets meer rendement uit hun vermogen willen halen. Voor de meeste mensen zijn dit dan ook de beste opties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *