Ook in de huidige tijd gebeurt het nog regelmatig dat je al een ander huis op de kop kunt tikken voordat je je eigen woning kwijt bent. Dit is vooral vanuit kostenoogpunt natuurlijk erg lastig. De oplossing daarvoor ligt in het overbruggingskrediet. Er zijn echter wel een flink aantal zaken waar je goed over moet nadenken voor je deze stap zet. Het hoeft namelijk niet nadelig uit te pakken, maar dan moet je wel zorgen dat je alle zaken goed op orde hebt. Pas dan kun je een goede afweging maken over het wel of niet afsluiten van ene overbruggingskrediet.

Niet langer dan nodig
De eerste zaak waar je over moet nadenken is natuurlijk de allerbelangrijkste. Je moet er zeker van zijn dat je niet langer dan nodig aan het krediet vastzit. Je moet de naam in dat opzicht heel letterlijk nemen. Je overbrugt een periode, meer niet. Wanneer je dus in een situatie terecht zou kunnen komen waarin je lange tijd aan twee hypotheken vast komt te zitten, dan kan zelfs dit krediet geen uitweg zijn. Het is dan dus beter om de gok niet te nemen. Dit is een lastig in te schatten situatie dus het is belangrijk je goed te laten adviseren.

Flinke aanvraagprocedure
Wat voor velen een nadeel is met betrekking tot het overbruggingskrediet is dat het aanvragen niet heel erg gemakkelijk is. Er moeten veel stappen worden doorlopen om dit voor elkaar te krijgen. Meer stappen nog dan je moet doorlopen bij het aanvragen van een gewone hypotheek. Dit is natuurlijk niet zomaar gedaan. Er zitten voor iedereen risico’s aan het verstrekken van een overbruggingskrediet. Niet alleen voor jou, maar ook voor de bank is dit een lastige situatie. Het is dus niet meer dan logisch dat niet over een nacht ijs wordt gegaan. Wees er dus zeker van dat je de lasten kunt dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *