Webwinkelbedrijf Zalando heeft het afgelopen jaar flink meer omzet en winst geboekt dan het jaar daarvoor. Het Duitse bedrijf profiteerde onder andere van het stijgende aantal verkopen, dat flink groeide in 2015. Onder de streep bleef er ruim 121 miljoen euro over en het jaar daarvoor was dit nog 47 miljoen euro. Verder zag Zalando de omzet met ruim een derde oplopen tot 2,96 miljard euro.

Ook dit jaar werken voor een sterke groei

Zalando gaat ook dit jaar uit van een sterke groei in de omzet van het bedrijf. De stijging zal niet zo snel zijn als in het jaar 2015, maar het bedrijf verwacht dat de stijging wel in de bovenkant van de bandbreedte van 20 tot 25 procent zit. Dit zou positief zijn voor Zalando, want het bedrijf mikt op de middellange termijn op deze groei in de omzet. In een toelichting verklaart directielid Rubin Ritter dat de marktpositie van het bedrijf nog nooit zo sterk is geweest en het bedrijf nog nooit tegen zo veel kansen is aangelopen.

Kledingsetjes van Zalando zijn een groot succes

Sinds vorig jaar is het mogelijk om in enkele muisklikken complete kledingsetjes te bestellen bij Zalando. Door deze ontwikkeling, ging de gemiddelde aankoopprijs per bestelling flink omhoog. Verder doet het bedrijf steeds meer met verkopen via apps, bijvoorbeeld op de smartphone en op de tablet. Niet alleen de kledingsetjes dragen bij aan een hogere omzet en een hogere winst: ook de mobiele strategie van het bedrijf doet het goed.

Succes Zalando heeft ook een keerzijde

Het gaat goed met de online verkoper van kleding, schoenen en modeaccessoires, maar het succes van Zalando heeft ook een keerzijde. Zo kwam het bedrijf de afgelopen jaren veel in de media als slechte werkgever, waarbij er vooral veel aandacht werd besteed aan de slechte arbeidsomstandigheden in de magazijnen van het bedrijf. Medewerkers zouden over de kling worden gejaagd met zwaar werk, terwijl ze absoluut niet mogen zitten. Verder zouden er regelmatig ambulances naar het magazijn van het bedrijf uitrukken, zodat medewerkers met gezondheidsproblemen geholpen konden worden. Of het nu beter gaat in het magazijn van het bedrijf, is niet bekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *